T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / NAZİLLİ - Nahit Menteşe Ortaokulu

Okulumuzun Tarihçesi

NAHİT MENTEŞE ORTAOKULU TARİHÇESİ

         Önceki Aydın milletvekillerinden ve  Milli Eğitim Bakanlığı da yapmış Nahit MENTEŞE'nin adı verilen okulumuz 1990 yılına kadar Öğretmen Okulu uygulama bahçesi olarak kullanılmış.1990 yılında 24 derslikli okul olarak temel atılmış. Daha sonra bir katı iptal edilerek 3 katlı 16 derslikli okul binasını dönüştürülerek 1997 yılında hizmete girmiş tir. Bütün ders ve uygulamalara ait fiziki alanları 1 öğretmenler odası, 3 idareci odası, 2 iş atölyesi,1 kütüphane yeri, öğretmen ve öğrencilere ait 2 şer adet tuvaleti, kantin, salon, anasınıfı, hen tbol, voleybol ve basketbol sahası bulunan bir okuldur. İdareci odaları ile 1 adet öğretmenler odası, rehber öğretmen odası, destek odası ile spor odası, okul kantini ile güzel çalışma ortamı oluşturmaktadır.

      Okul 1997 yılında Eğitim ve Öğretime 1 müdür vekili,6 geçici sınıf öğretmeni,3 branş öğretmeni ile göreve başlarken 2013-2014 Eğitim ve Öğretim yılında; 1 müdür,2 tane müdür yardımcısı ,1 okul öncesi öğretmen,12 sınıf öğretmeni 11 branş öğretmeni,1 hizmetli ve 3 tane destek personelimiz ile hizmet vermeye başlamıştır.

       Normal eğitim yapılan okulumuzda, Anasınıfı ,İlkokul ve Ortaokul bölümleri bir arada ve aynı binada bulunmakta iken 2012-2013 ilkokul ve ortaokullar aynı binada olmak üzere ayrı ayrı iki okul olarak hizmete başlamıştır. 2015-2016 öğretim yılından itibaren anasınıfı ile beraber sadece ortaokul olarak hizmet vermeye başlamıştır. Halen 13 şube, 17 öğretmen ve 1 idareci ile eğitim ve öğretime devam etmektedir. Fatih Projesi Kapsamında Etkileşimli Tahtalar ile donatılan mevcut  şubelerdeki öğrenci mevcudu ortalama 15dir.

      Eğitim araç ve gereçlerinin pek çoğuna sahip olan okulumuzda bulunan bütün bilgisayarlar internete bağlı olup öğrenci, öğretmen ve velilerimizin hizmetindedir. Derslerimizin büyük bir kısmında kullandığımız bilgi teknoloji sınıfları, öğle arası ve ders sonraları öğrencilerin vazgeçilmez mekanları olmuştur. Okul kütüphanemiz rahat çalışma ortamı ve zengin kitaplığıyla öğrencilerin ilgi gösterdiği farklı bir bölümümüzdür. Okulumuzdaki gelişmeler anında web sitemizde yayınlanmakta olup yeni bilgiler ve haberler öğrenci, öğretmen ve velilerimize duyurulmaktadır.

     Nazilli İlçe Merkezindeki velilerimiz Şirinevler Mahallesi ile Yeşilyurt Mahallesinde ikamet etmektedir. Maddi yönden orta ve alt gelir grubu çoğunluğu oluşturmaktadır.
       Veli toplantılarına çoğunlukla anneler katılmaktadır. Daha önceki yıllarda taşıma kapsamında öğrenciler mevcut iken, şu anda taşımalı öğrencilerimiz yoktur. Veli toplantılarına katılım oranı % 50-60 civarındadır. Velilerimize yönelik değişik konularda seminerler düzenlenmektedir. Yenilenen ortaokul programının başarı ile uygulanabilmesi için veli desteğinin şart olduğu her fırsatta velilerimize anlatılmaktadır.

       Okul Aile Birliğinin gayretli çalışmaları, idareci ve öğretmenlerle işbirliği yapmaları sonucu okulumuz her geçen gün daha iyi, daha güzel eğitim ortamlarına kavuşmaktadır. Öğretmenler arasındaki sıcak ilişkiler velilerimize ve çevremize olumlu yansımakta, bundan da öğrencilerimiz kazançlı çıkmaktadır. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 25.11.2013 - Güncelleme: 30.06.2022 15:18 - Görüntülenme: 1764
  Beğen | 0  kişi beğendi